Svijet PREDSJEDNIK U SLOVENIJI

Josipović i Tuerk u četiri oka

Predsjednik Ivo Josipović doputovao je u petak ujutro u svoj prvi službeni posjet Sloveniji gdje će razgovarati s najvišim slovenskim dužnosnicima.

Na Brdu kod Kranja predsjednika Josipovića dočekao je uz najviše vojne počasti slovenski predsjednik Danilo Tuerk, nakon čega su započeli razgovore u četiri oka.

Kasnije će predsjednici sudjelovati i u plenarnim razgovorima izaslanstava, u kojima sudjeluju i ministri vanjskih poslova Gordan Jandroković i Samuel Žbogar, nakon čega će o svojim razgovorima izvijestiti novinare. Predsjednici Tuerk i Josipović na Brdu kod Kranja pozdravit će i sudionike slovensko-hrvatske poslovne konferencije.

Hrvatski predsjednik susrest će se tijekom dana u Ljubljani i sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom te predsjednikom parlamenta Pavelom Gantarom.

Slovenski mediji javljaju danas da je prvi posjet hrvatskog predsjednika Sloveniji prilika za nastavak uspona u bilateralnim odnosima koji su započeti sredinom prošle godine.

Ljubljanski dnevni list Dnevnik objavio je da je slovenski predsjednik Tuerk u četvrtak u neformalnom razgovoru sa slovenskim novinarima rekao kako je današnji posjet hrvatskog predsjednika prilika za upoznavanje i razmatranje svih otvorenih pitanja, ali da je upozorio da od prvog susreta ne treba previše očekivati. Tuerk je istaknuo i priliku koja se pruža u jačanju međusobne gospodarske suradnje. Uz to, kako navode ovdašnji mediji, spomenuo je da treba izbjegavati zaoštrenu retoriku koja se ranije znala pojavljivati. Tuerk je slovenskim novinarima rekao da "verbalne pljuske" ne koriste nikome i da ih treba izbjegavati, prenijeli su danas mediji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još