OSVETA VELEPOSLANICI U WASHINGTONU?

Muž Grabar Kitarović osvanuo na Youtubeu!

Bionic
Reading

Na Youtubeu su osvanule snimke supruga veleposlanice u Washingonu Kolinde Grabar Kitarović kako se vozi službenim automobilom. Pod istragom zbog neovlaštenog praćenja Jakova Kitarovića pod istragom je Ivan Sarić, član osiguranja Hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu

Sarić je pod istragom američkih i hrvatskih tajnih službi zbog praćenja Jakova Kitarovića te snimanja njegova kretanja koje je završilo i na Youtubeu. Navodno je veleposlanica Kitarović Sariću nedavno odbila produljiti mandat u Washingtonu pa se stoga Sarić razbjesnio i odlučio osvetiti.

'Dužnost veleposlanice u Washingtonu obnašam 24 sata na dan i ne odvajam službeno i privatno vrijeme, jer sam stalno na raspolaganju želeći unaprijediti prijateljske odnose sa SAD-om. Uz djelatnike veleposlanstva u tome mi pomaže i suprug, kojem sam odobrila korištenje službenog auta za prijevoz djece, za nabave i sva druga zaduženja u organizaciji prijama u službenoj rezidenciji te za diplomatske aktivnosti', komentirala je napise za Večernji list Grabar Kitarović

Na snimcima je suprug Kolinde Grabar Kitarović u svakodnevnim situacijama kako vozi dijete u školu. Autori videouradaka Kitarovića su uhodili danima, prateći kretanje njegova automobila po rezidencijalnom kvartu Spring Valley, a snimatelj se očito ponašao kao privatni detektiv. S kamerom se penjao po susjednim zgradama, neovlašteno upadao na terase, a tajno je 'obradio' i službenu Toyotu prikazujući da je prešla 70 tisuća kilometara.

Činjenica da netko neovlašteno prati i snima članove diplomatskog osoblja i njihove obitelji uznemirila je i MVP te je ministar Jandroković pokrenuo službeni nadzor, a stupanj sigurnosti veleposlanstva podignut je na višu razinu.

Za brze rezultate istrage zainteresirano je i njemačko veleposlanstvo, jer je na snimkama Jakov Kitarović sa suprugom njemačke diplomatkinje. Osoba koja je snimala napravila je niz prekršaja – neovlašteno praćenje i snimanje, parkiranje u suprotnom smjeru, povredu vlasništva.