AHMADINEDŽAD OPET 'JAŠE'

'Nema razloga za postojanje Izraela'

28.02.2010 u 20:09

Bionic
Reading

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u nedjelju, na tiskovnoj konferenciji kojoj su nazočili radikalni palestinski čelnici, da više nema razloga za postojanje Izraela i da je ta država izvor nestabilnosti u regiji.

"Zahvaljujući Božjoj milosti i palestinskom otporu, više nema razloga za postojanje okupacijskog cionističkog režima", rekao je Ahmadinedžad na konferenciji koju je organizirao Iran radi pružanja potpore Palestincima, prenose iranski mediji.

"Njihova nazočnost u regiji, pa makar bila riječ o najmanjem komadiću zemlje, izvor je prijetnja, kriza i ratova, a jedini način da ih se suzbije, jest otpor palestinske mladeži i mladeži u državama regije", dodao je.

Vođa islamističkog pokreta Hamasa Haled Mešal, vođa Islamskog džihada Ramadan Šalah i vođa Narodne fronte za oslobođenje Palestine - glavnog zapovjedništva (FPLP-CG) Ahmad Džibril koji žive u izbjeglištvu, nazočili su konferenciji, pišu iranske novine.

Iran ne priznaje Izrael i gorljivi je zaštitnik palestinskih skupina.

Dolaskom Ahmadinedžada koji je više puta pozivao da se Izrael izbriše sa zemljopisne karte, na vlast 2005., veze Irana i Izraela su se dodatno zategnule.

Svjetske velesile sumnjaju da Iran pod izlikom mirnodopskog razvija vojni nuklearni program. Izrael nije odbacio mogućnost vojne intervencije kako bi spriječio Teheran da proizvede atomsko oružje.