OBIČNI GRAĐANIN

George W. Bush priželjkuje bijeg u anonimnost

27.02.2010 u 14:42

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik George W. Bush želi se potpuno povući iz javnog života, nešto više od godinu dana nakon odlaska iz Bijele kuće, rekao je u povjerenju svojim bivšim suradnicima, prenosi agencija AFP.

"Ne želim se gledati na televiziji. Ne želim se ponovno naći u skupini bivših dužnosnika koji će sadašnjima tumačiti što trebaju činiti. Želim opet biti samo obični građanin", rekao je, kako je prenio jedan od njegovih bivših suradnika koji je nazočio radnom doručku s bivšim domaćinom Bijele kuće.

"Nisam volio kada bi mi jedan bivši predsjednik - a to nije bio 41. ni 42. - zagorčavao život", rekao je Bush, misleći pritom na svog prethodnika Jimmyja Cartera koji je u Bijeloj kući bio od 1977. do 1981.

Bush živi povučeno otkako je u siječnju 2009. otišao iz Washingtona i vratio se na svoje imanje u Teksasu. U javnosti se pojavio prošlog mjeseca, u društvo predsjednika Obame, kada je pristao da koordinira skupljanje pomoći za žrtve potresa na Haitiju, zajedno sa svojim prethodnikom Billom Clintonom.