Svijet JEDAN OD BIVŠIH ŠEFOVA BIH

Ejup Ganić zadržan u londonskoj zračnoj luci

Ratni član predsjedništva Bosne i Hercegovine Ejup Ganić u petak je nakratko zadržan u zračnoj luci u Londonu, potvrdili su sam Ganić i srbijanski državni odvjetnik koji je za njim raspisao tjeralicu zbog njegove uloge u ratu

Informaciju o Ganićevu zadržavanju u Londonu potvrdio je najprije srbijanskim medijima srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, ne spominjući daljnje detalje. Nakon toga je Ganić sarajevskom listu Dnevni Avaz u izjavi telefonom u petak na večer potvrdio da su ga u zračnoj luci u Londonu zadržali policijski službenici, no da je ubrzo pušten. Nije pojasnio okolnosti zadržavanja.

Bosanskohercegovačke vlasti nisu službeno obaviještene o Ganićevu zadržavanju.'Vlasti BiH nisu dobile nikakvu službenu obavijest o tome. Ni Interpol nije kontaktiran', rekao je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

Glasnogovornik državnoga odvjetništva BiH Boris Grubešić također je rekao da o tome nema službene obavijesti.

Interpol je na traženje srbijanskog državnog odvjetništva raspisao tjeralicu za Ganićem, kojega srbijansko pravosuđe tereti da je zajedno s drugim bivšim članom ratnoga vrha BiH Stjepanom Kljujićem zapovjedio da se 3. svibnja 1992. napadne kolona bivše JNA u središtu Sarajeva.

U obračunu koji je uslijedio više pripadnika JNA je poginulo i ranjeno a nekoliko desetaka ih je zarobljeno te potom razmijenjeno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još