TOLIKO O ZABAVNOM PARKU

Kit ubojica usmrtio trenericu u SeaWorldu

25.02.2010 u 12:41

Bionic
Reading

Kit ubojica usmrtio je u srijedu trenericu u zabavnom parku SeaWorld u Orlandu na Floridi dok su zapanjeni gledatelji čekali početak predstave, izvijestile su američke TV mreže

Glasnogovornik vatrogasne službe okruga Orange, John Mulhall, kazao je da je hitna pomoć pozvana na Shamu Stadion u zabavnom parku, gdje je napadnuta trenerica proglašena na mjestu mrtvom.

Lokalna postaja WKMG-TV iz Orlanda, prenijela je izjavu Victorie Biniak koja je bila očevidac incidenta. Po njezinim je riječima trenerica upravo završila objašnjavati publici predstavu s dresiranim kitovima ubojicama-orkama koju su trebali vidjeti, kada je jedan od kitova iskočio iz vode i uhvatio je zubima oko pasa i počeo mlatiti okolo.

'Jako je mlatio njome okolo, bilo je nasilno', rekla je Biniak.

Nakon toga je kit povukao nesretnu ženu pod vodu, pa je ona vjerojatno umrla od utapanja, izvijestio je CNN.

Gosti su evakuirani, a zabavni park je zatvoren.

Na mjestu nesreće policija provodi istragu.

Dan Brown, predsjednik uprave SeaWorlda u Orlandu kazao je da je riječ o jednoj od najiskusnijih trenerica u SeaWorldu, 40-godišnjakinji te da park u svojoj povijesti nije doživio takvu nesreću. On je izrazio sućut obitelji poginule, ali nije otkrio njezin identitet.

Biniak je rekla za WKMG-TV da je trenericu napao kit Tilikum, 30-godišnji mužjak težak peti pol tona, koji obično u svom bazenu nema trenera, jer je prevelik.