NASILJE UOČI IZBORA

Masakrirane dvije iračke obitelji

22.02.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Dvije su obitelji u ponedjeljak masakrirane u području Bagdada, a nasilje raste i u drugim dijelovima Iraka dva tjedna prije parlamentarnih izbora koji su važni zbog uspostave mira šest godina poslije svrgavanja režima Sadama Huseina

U Al Vehdahu, 20 kilometara južno od Bagdada, teroristička skupina ubila je hicima iz vatrenog oružja s prigušivačem 'osam članova obitelji, među njima šestero djece mlađe od 12 godina', a nekim su žrtvama zločinci odrubili glavu, izvijestile su vlasti u ponedjeljak.

Zločin je počinjen u mješovitom području sa šijitskim i sunitskim selima, koje je od 2005. do 2007. kontrolirala teroristička mreža Al Kaida i ubijala osobe koje bi pružile otpor.

Majku i njezine tri kćeri nepoznati napadači ubili su u Huriji, sjeverno od prijestolnice, objavio je policijski izvor.

Drugih 11 osoba ubijeno je u napadima diljem Iraka: u Ramadiju, 100 kilometara zapadno od Bagdada, u Mosulu, koji je 350 kilometara udaljen od prijestolnice, te u samome Bagdadu.

Žrtava među vojskom i policijom bilo je i u Kirkuku, prenosi agencija AFP te ističe da je razina nasilja znatno pala u odnosu na sektaško nasilje od 2005. do 2007, ali su napadi česti, poglavito u Bagdadu i Mosulu.