Svijet SPREMNO DO TURISTIČKE SEZONE

Slovenci najavili dovršetak autoceste Ljubljana-Bregana

Do početka ovogodišnje turističke sezone po planu bi trebala biti dovršena autocesta koja se iz Ljubljane spaja s graničnim prijelazom Bregana, no sve ovisi i o vremenskim prilikama koje ne dopuštaju brže dovršenje dvadesetak kilometara trase kod mjesta Trebnje, javili su u nedjelju slovenski mediji.

Na gradilištu zadnjeg dijela prometnice sjever-jug čije se dovršenje zadnjih godina odgađalo zbog neriješenih imovinsko-pravnih i drugih odnosa na nekoliko mjesta trase završeni su zemljani radovi i veći dio građevinskih objekata, a položen je i veći dio asfaltne površine, javila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Na reakcije jakih gospodarskih tvrtki u Novom Mestu kako je s radovima potrebno požuriti, u agenciji za autoceste DARS navode da se i sami trude da se radovi što brže odvijaju, ali da je to ovisno i o prestanku zime i niskih temperatura, te da rok za završetak neizgrađene dionice i dalje ostaje 30. lipnja ove godine.

Direktor Renaultove podružnice "Revoz" u Novom Mestu Aleš Bratož rekao je da gospodarstvo tog dijela Slovenije zbog nedovršene autoceste zadnjih godina trpi štete i da ne vidi razloge zašto se rokovi koji su postavljeni za dovršetak preostalog dijela autoceste ne bi mogli ispoštovati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još