Svijet BRUTO ISPLATA

Porez na Mladića 150 tisuća eura

  • Autor: tportal.hr
  • 13.1.2009 10:03:06
  • 13.1.2009 9:43:00

Ako baš vi imate informaciju o tome gdje se nalazi ratni zločinac Ratko Mladić i prijavite ga na telefon srbijanske BIA-e na broj 9191 i on bude uhićen na osnovi vaše dojave, dobit ćete od države Srbije u roku od 15 dana milijun eura u dinarskoj protuvrijednosti

Međutim, morat ćete platiti porez, tako da bi vam u džepu ostalo tek oko 850.000, piše srbijanski tabloid Press.
Porez na nagradu za hvatanje drugog ratnog zločinca Gorana Hadžića manji je jer je manja i nagrada: za informacije o lokaciji bivšeg vođe pobunjenih Srba u istočnoj Slavoniji dobit će se 250.000 eura, a manje nešto više od 36.000 eura poreza. Inače, prema pisanju Pressa, novac za Mladića mogu dobiti svi, čak i djelatnici službi sigurnosti!

Na drugoj strani, i Mladić 'bi se zaradio' ako bi se predao ili bio uhićen. On bi odmah dobio nešto manje od 25 tisuća eura! Toliko novca se, naime, nalazi na njegovom računu u Fondu za socijalno osiguranje Ministarstva obrane budući da srebrenički koljač već godinama ne podiže mirovinu. Posljednja mirovina isplaćena mu je u prosincu 2005, tako da se već pune dvije godine novac gomila. Mladić uredno dobiva i sve povišice, kao i ostali umirovljenici u Srbiji.

Penzija bivšeg zapovjednika Vojske RS iznosi nešto više od 700 eura. Ovaj novac Mladiću nitko ne može oduzeti, ali je uvjet da bi novac bio isplaćen taj da Mladić bude uhićen, odnosno da sud donese odluku o deblokadi računa.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još