GENERALOV ODVJETNIK TVRDI

'Markač je bio u predinfarktnom stanju'

15.02.2010 u 11:55

Bionic
Reading

Generalu Mladenu Markaču ugrađen je prije 20-ak dana zbog srčanih tegoba stent u amsterdamskoj klinici i general se dobro oporavlja, kazao je u ponedjeljak Markačev odvjetnik Goran Mikuličić objašnjavajući da se nije radilo o infarktu, kao što je prenio dio medija, nego o predinfarktnom stanju

'Bila je dosta ozbiljno prije otprilike dva i pol, tri tjedna kada je general Markač osjetio tegobe u prsima i zbog kojih mu je pružena hitna pomoć u amsterdamskoj klinici, gdje mu je ugrađen stent', rekao je Mikuličić.

'To nije bio infarkt, to je bilo predinfarktno stanje uslijed kojeg je on osjetio poteškoće i izgubio svijest u jednom trenutku', kazao je dodajući da je zahvat učinjen na vrijeme tako da mu srčani mišić nije oštećen.

Markač je nakon ugrađivanja stenta prebačen u zatvorsku bolnicu, gdje je proveo par dana, a nakon toga je vraćen u svoju pritvorsku jedinicu.

Markač se dobro oporavlja, pod paskom je fizioterapeuta i, ukoliko ne bude novog, nepredviđenog razvoja događaja, Markač će se pojaviti na nastavku suđenja pred Haškim sudom 24. veljače, rekao je Mikuličić.