AFGANISTAN

U NATO-vom raketnom napadu ubijeno 12 civila

14.02.2010 u 19:09

Bionic
Reading

Dvanaest civila ubijeno je u raketnim napadima NATO-vih i afganistanskih vojnih snaga, u sklopu velike ofenzive na jugu Afganistana, gdje se nalazi talibansko uporište, izvijestili su u nedjelju iz NATO-a

'Dvije su rakete, čiji je cilj bilo talibansko uporište u Mardži, eksplodirale na oko 300 metara od željenog cilja, pri čemu je u regiji Nad Ali smrtno stradalo 12 civila', izvijestio je je NATO (Isaf).

'Vojni zapovjednik ISAF-a, američki general Stanley McChrystal javno se ispričao afganistanskom predsjedniku Hamidu Karzaiju za slučajno izazvanu nesreću', stoji u priopćenju. 'Duboko žalimo što su, u sklopu naših zajedničkih vojnih napora, izgubljeni nedužni životi. Učinit ćemo sve što možemo da bismo u budućnost izbjegli slične incidente', stoji u McChrystalovu priopćenju.

I predsjednik Karzai izrazio je duboko žaljenje zbog incidenta te pozvao NATO da ubuduće bude oprezniji tijekom ofenzive kako bi se poštedjeli životi civila kao kolateralnih žrtava. Doznavši informaciju o pogibiji 12 civila, predsjednik je naredio da se provede istraga.