London je lansirao novu modu - ilegalne restorane u kojima ambiciozni kuhari amateri u svojim domovima ugošćuju potpune neznance, prenosi agencija dpa
Nelegalni restorani djeluju u tajnosti, jeftiniji su od legalne konkurencije, ignoriraju većinu zakona o ugostiteljstvu - i trenutno su jako traženi u britanskoj prijestolnici.
Dobro upućenima poznato je desetak takvih mjesta, a taj broj brzo raste.
Jedan od tih tajanstvenih kuhara je i 40-godišnji Arno Maasdorp koji svoj stan dva puta tjedno pretvara u restoran. U svojoj maloj kuhinji kuha večeru za 16 osoba koja uključuje najmanje pet različitih jela.
'Mnogi londonski restorani su preskupi, a hrana je loša. Želio sam s drugima podijeliti svoju strast prema kuhanju', rekao je Maasdorp.
Cijena menija u njegovom 'klubu' je oko 25 funti, a po toj je cijeni u londonskim restoranima teško naći hranu te kvalitete i količine.