Svijet UPOZORENJE U EURO PARLAMENTU

'U RH nije rješeno pitanje homoseksualaca'

Zastupnica Zelenih Franziska Katharina Brantner istaknula je da se i njezina skupina zauzima za brzi ulazak Hrvatske u EU-u, ali je upozorila da u Hrvatskoj nije na zadovoljavajući način riješeno pitanje zaštite prava homoseksualaca

Njihov amandman uvršten je u rezoluciji o napretku Hrvatske u Europskom parlamentu koja je prihvaćena velikom većinom zastupnika. U amandmanu se izražava zabrinutost zbog negativnog raspoloženja prema manjinskoj populaciji homoseksualaca za što su dokaz 'nedavni homofobni napadi na Gay pride paradu u Zagrebu'.

Hrvatsku se vladu poziva da 'osudi i procesuira političku mržnju i nasilje protiv manjina i poziva na provedbu Zakona protiv diskriminacije'.

Ista zastupnica Zelenih nedavno je predlagala da se kao oblik uštede na prijevodima za sve zemlje koje će iz bivše Jugoslavije ući u Europsku uniju uvede jedinstveni srpsko-hrvatski jezik. Prijedlog je glatko odbijen. Prema važećim zakonima Europske unije, svaka zemlja ima pravo na ulazak u EU s vlastitim jezikom te do sada nikome nije nametano rješenje sa strane.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još