POSJET BERLUSCONIJU

Talijanske naslovnice za Jadranku Kosor

09.02.2010 u 13:19

Bionic
Reading

Talijanski mediji u svojim današnjim izdanjima posvetili su veliku pozornost jučerašnjem prvom službenom posjetu hrvatske premijerke Jadranke Kosor Italiji i njezinu susretu s talijanskim kolegom Silvijem Berlusconijem

Najznačajnije i najutjecajnije novine u Italiji, rimska La Repubblica i milanski Il corriere della sera, kao i tršćanski Il piccolo, na naslovnim stranicama su istaknuli da je put Hrvatske u Europsku uniju bio glavna tema razgovora dvoje premijera.

Kao što se i očekivalo, dobar dio izvještaja posvećen je novom Berlusconijevom imanju, odnosno službenom predstavljanju vile Gernetto i činjenici da je Jadranka Kosor prva državnica koju je premijer Berlusconi službeno primio u toj vili. Prema pisanju talijanskih medija, ovo Berlusconijevo privatno imanje prostire se na oko 35 hektara i na njemu bi u budućnosti trebalo biti i sjedište sveučilišta slobodarske misli.

'Berlusconi promovirao Hrvatsku u Europsku uniju', 'Hrvatska na korak od EU-a', današnji su naslovi u tršćanskom Il piccolu, koji je istaknuo veliku ljubaznost talijanskog premijera prema premijerki Kosor.

U svim izvještajima posebno su naglašene riječi koje je Berlusconi izrekao hrvatskoj premijerki kada joj je 'ponudio savjete za pitanja reforme pravosuđa', aludirajući time na svoje sudske probleme u Italiji.

'Hrvatska je naša prijateljska zemlja i zato snažno podupiremo njezin ulazak u Europsku uniju', Berlusconijeva je izjava koju je naglasio milanski časopis Il corriere della sera.