Svijet NOVI SKANDAL S MELAMINOM U KINI

Pojavilo se novih 170 tona onečišćenog mlijeka za bebe

Kina je pronašla još 170 tona onečišćenog mlijeka u prahu u velikoj desetodnevnoj raciji pokrenutoj prošlog tjedna u strahu od ponavljanja mliječnog skandala iz 2008., kada je mlijeko s melaminom usmrtilo najmanje šestero djece, a njih 300.000 je oboljelo

Dnevni list China Daily objavio je u ponedjeljak da su inspektori povukli više od 170 tona mlijeka u prahu onečišćenog industrijskom kemikalijom melaminom i zasad zatvorile dvije mliječne tvrtke u sjevernoj pokrajini Nignxia.

Zadnjih je tjedana inspekcija pronašla velike količine onečišćenog mlijeka i to je bio razlog da je vlada pokrenula desetodnevnu operaciju koja bi trebala završiti u srijedu. Zasad nije poznato hoće li vrijeme trajanja racije biti produljeno.

Melamin je industrijska tvar koja se koristi u proizvodnji plastike, a nesavjesni proizvođači tim dodatkom nastoje zavarati inspekciju koja nadzire postotak proteina u mlijeku. Mliječni skandal iz 2008., bio je najgora kriza vezana za sigurnost hrane zadnjih godina.

Kineske vlasti svjesne su da će otkriće i uništenje onečišćenih proizvoda biti težak posao. Vlada međutim nije na sebe preuzela tu zadaću već će izdati naputke za uništenje onečišćenih proizvoda kako bi se oni spaljivali ili zakapali.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još