NESREĆA U AMERIČKOJ TERMO-ELEKTRANI

'Samo' pet poginulih u eksploziji

07.02.2010 u 20:55

Bionic
Reading

U eksploziji u elektrani u Middletownu na sjeveroistoku SAD-a, koja se dogodila u nedjelju, poginulo je pet osoba, a ne pedeset kako je navedeno u prvim izvješćima nakon nesreće, a ozlijeđeno ih je 12, objavili su službeni izvori u ponedjeljak.

Eksplozija je odjeknula u nedjelju u 11.19 po mjesnom vremenu, u pogonu elektrane u izgradnji Kleen Power u Middletownu, predgrađu Hartforda, Connecticut.

'Trenutačno nitko nije ugrožen od supstanci koje su mogle dospjeti u atmosferu, niti prijeti opasnost od nove eksplozije', rekao je gradonačelnik Middletowna Sebastian Giuliano, prenosi CNN.

Giuliano je dodao da su radnici čistili plinovod kada se dogodila eksplozija.

Kao uzročnik eksplozije navodi se curenje plina, a istraga je još u tijeku.

Nije poznato, navodi CNN, koliko se radnika u trenutku eksplozije nalazilo u pogonu koji je dovršen 95 posto i koji bi trebao biti otvoren ovoga ljeta. No, dosad nitko nije prijavio nestale radnike, niti su psi tragači registrirali znake života pretražujući ruševine.

Bolnica u Middletownu primila je 11 ozlijeđenih i objavila da ih više ne očekuje.

Lokalna televizijska postaja WQAD prenijela je da je eksplozija bila tako snažna da se osjetila i 20 km daleko pa su mnogi mislili da je posrijedi potres.