Svijet ŠEF NOVE SRBIJE

Ilić dobio batine usred Beograda

  • Autor: tportal.hr
  • 5.2.2010 16:55:33
  • 5.2.2010 16:49:56

Nekadašnji ministar i šef srpske stranke Nova Srbija Velimir Ilić napadnut je danas u centru Beograda tijekom stranačkog skupa

Velimir Ilić, tj. njegova Nova Srbija izbore u prosincu 2003. izlazi u koaliciji sa Srpskim pokretom obnove Vuka Draškovića. Ovojili su 22 mjesta u parlamentu te ušli u koalicijsku Vladu zajedno s Koštuničinim DSS-om i strankom G 17+. Lilić je postao ministar kapitalnih investicija. Nakon izvanrednih parlamentarnih izbora u svibnju 2008. godine njegova stranka prelazi u oporbu, a on prestaje biti ministar.

Ilića je šakom u glavu napucao 25-godišnji Dejan Stojadinović dok je ovaj davao izjave za novinare. Ilić je zadržan na promatranjima u Kliničkom bolničkom centru Srbije.

Stojadinović, inače stari policijski znanac, prilikom uhićenja pružao je otpor i pritom lašše ozlijedio policajca, piše Blic.

No Stojadinovića je policija zapravo spasila od pobiješnjelih pristaša Nove Srbije. Morali su ga čak uvući u haustor da politički aktivisti ne nasrnu na njega.

Ilić je nakon napada ostao na nogama, no rekao je kako se ne osjeća dobro jer je udarac dobio u mjesto gdje je prije godinu dana imao operaciju mozga. Sumnja da ga napadač nije slučajno udario baš u to mjesto te kako mu je namjera bila da ga ubije.

Iliće za napad indirektno optužio vladajuće jer ,njima ne odgovara sakupljanje potpisa za izvanredne izbore'. Pritom je tražio i ostavku srbijanskog ministra MUP-a Ivice Dačića.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još