Svijet JEREMIĆ VS. JOSIPOVIĆ

'Nije dobro spominjati srpske frustracije!'

  • Autor: Hina
  • 4.2.2010 8:41:05
  • 4.2.2010 8:16:36

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je u srijedu da Srbija želi najbolje moguće odnose s Hrvatskom s kojom ima velik broj neriješenih i otvorenih problema

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je u srijedu da Srbija želi najbolje moguće odnose s Hrvatskom s kojom ima veliki broj neriješenih i otvorenih problema.

U razgovoru za državnu televiziju RTS, Jeremić je istaknuo želju Srbije da s novim hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem uspostavi 'onakvu vrstu odnosa koju nije mogla imati s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem'.

'Nadamo se da će ti odnosi dovesti do rješenja vitalnih pitanja važnih za građane obiju država', rekao je Jeremić.

Ustvrdivši da sa strane Srbije postoji izuzetno dobra volja, Jeremić je kazao da se neće odustati od rješavanja bilo kojeg otvorenog pitanja - izbjegličkog, pitanja granice ili bilo kojeg drugog.

Jeremić se osvrnuo i na nedavnu izjavu Ive Josipovića 'da razumije frustraciju Srbije oko Kosova', ocijenivši kako nije dobro koristiti takvu formulaciju kada je riječ o delikatnim odnosima u susjedstvu.

Jeremić je kazao kako bi bilo dobro u ovom se trenutku suzdržati od korištenja teških riječi te da se pokuša sa zajedničkim angažmanom na ostvarivanju zajedničke budućnosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još