POLITIČKA SODOMIJA

Šef opozicije optužen za silovanje suradnika

03.02.2010 u 11:15

Bionic
Reading

Šef malezijske oporbe Anwar Ibrahim, optužen za silovanje svoga mladog suradnika i suočen s mogućih 20 godina zatvorske kazne, izjavio je u srijedu da se ne osjeća krivim na početku suđenja u Kuala Lumpuru

'To su lažne optužbe. Izmislile su ih političke snage koje optužbu koriste za vlastite ciljeve', kazao je Anwar pred sudom. Za to je prozvao sadašnjeg premijera Najiba Razaka i zatražio njegovo svjedočenje na sudu.

Tužitelji su u srijedu objavili da posjeduju elemente koji dokazuju seksualni čin između optuženog i jednog od njegovih bivših suradnika, 24-godišnjaka, koji ga je prijavio. Navodno su medicinskim ispitivanjima na njegovu tijelu pronađeni tragovi Anwarova sjemena.

Svi elementi predstavljeni u optužbi nesumnjivo će dokazati Anwarovu krivicu, istaknuo je Mohamed Yusof Zainal Abiden, pomoćnik tužitelja, na početku suđenja.

Ibrahimu, nekadašnjem potpredsjedniku vlade, prijeti 20 godina zatvora ako ga se proglasi krivim za sodomiju (analni snošaj), koja u Maleziji predstavlja zločin čak i ako je čin dobrovoljan.

Slučaj izaziva nezapamćenu medijsku pažnju u Maleziji i ogromne mjere osiguranja ispred i izvan sudnice.