Svijet KORUPCIJA NA BOSANSKI NAČIN

Optužen šef HDZ-a BiH Dragan Čović

Hercegovačko-neretvansko županijsko tužiteljstvo u Mostaru podiglo je optužnicu protiv predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića i još nekoliko osoba koje se tereti da su nezakonito prebacili udjele u tvrtki mobilne telefonije Eronet u vlasništvo triju privatnih tvrtki

Glavni hercegovačko-neretvanski tužitelj Nijaz Mehmedbašić potvrdio je u subotu za medije u Mostaru da je optužnica podignuta prošli tjedan te da se sada čeka potvrda županijskoga suda.

Nadzorni odbor Hrvatske pošte i telekoma Mostar (HPT), kojem je Čović 1999. bio predsjednik, tereti se da je dionice Eroneta iz tadašnjeg HPT-a nezakonito prebacio Crohercu, Alpini Commercu i Hercegovina osiguranju. HPT Mostar je dugovao tim trima privatnim tvrtkama za izvedene radove, a kao naknadu im je nadzorni odbor odobrio dodjelu udjela u Eronetu.

U međuvremenu je Županijski sud u Mostaru poništio te odluke i vratio udjele u Eronetu mostarskom HPT-u.

Protiv Dragana Čovića se pred županijskim sudom u Sarajevu trenutačno vodi drugi postupak za dodjelu stanova vladinim dužnosnicima u vrijeme dok je bio dopredsjednik vlade Federacije BiH i ministar financija toga entiteta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još