GOTOVO 800 MRTVIH

Rat u Gazi i dalje bjesni

10.01.2009 u 10:13

Bionic
Reading

Izrael nastavlja svoju vojnu akciju u pojasu Gaze, a Hamas je uzvratio novim projektilima po izraelskom teritoroju, izvješćuje u subotu Reuters, podsjećajući da pozivi međunarodne zajednice za zaustavljanjem dvotjednog sukoba nisu urodili plodom

Broj poginulih Palestinaca popeo se na 748, a Hamas tvrdi da su trećina poginulih djeca. Na izraelskoj je strani deset poginulih vojnika i tri civila.

U 15 zračnih napada izvedenih u subotu poginulo je 15 pripadnika Hamasa, priopćila je izraelska vojska. Ciljevi su, kako je priopćeno, bile raketne lansirne rampe i tuneli za krijumčarenje oružja.

Hamas je u petak ispalio 30 a u subotu dva raketna projektila na jug Izraela.

Izraelski premijer Ehud Olmert je rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o trenutnom i trajnom prekidu vatre nazvao 'neizvedivom', dok Hamas progovora da ih nitko o rezoluciji nije konzultirao.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon je u telefonskom razgovoru s Olmertom izrazio razočaranje zbog nastavka kopnene bitke. Prema diplomatima, mirovni pregovori u Egiptu, na kojima sudjeluju Izrael, Palestinska samouprava i Hamas, ne obećavaju previše.