MILIJUNSKI GUBICI

Sindikat pozvao financijsku policiju na FTV

09.01.2009 u 13:34

Bionic
Reading

Predsjednik Samostalnog sindikata uposlenika Javnog RTV sustavu u BiH Mirza Huskić razgovarao je sa Zuferom Derviševićem, glavnim inspektorom Financijske policije FBiH

MOSTAR - Huskić je od Derviševića zatražio da ova institucija izvrši kontrolu poslovanja Federalne TV na osnovu revizorskog izvještaja iz 2006. godine.

To je za Dnevni avaz u telefonskoj izjavi kratko potvrdio Huskić, ali nije želio otkriti što je konkretno zatraženo od Derviševića.

Kako saznaje Avaz u RTVFBiH, u ovoj medijskoj kući strahuju da se ponovo ne javi problem s isplatom plaća, statusom oko 400 radnika i opstankom marketing službe.

Prema riječima izvora Avaza iz Financijske policije, tema razgovora su bili revizorski izvještaji ove medijske kuće, koja je u proteklih nekoliko godina poslovala s milijunskim gubicima.

'Sugerirali smo Huskiću da sporne revizorske izvještaje dostavi Tužiteljstvu Kantona Sarajevo, jer je to rečeno i u zaključku Parlamenta FBiH. Nakon što to prođe kroz Tužiteljstvo, ono će, u slučaju da se otkriju neke nepravilnosti, izdati nalog MUP-u KS ili Financijskoj policiji da se sve provjeri', doznaje Avaz u Financijskoj policiji.