Svijet DOBRODOŠLI U REPUBLIKU SRPSKU

U Derventi napadnute kuće Hrvata povratnika

Nepoznati izgrednici oštetili su u Derventi u posljednjih mjesec dana više obiteljskih kuća hrvatskih povratnika, a posljednji izgred dogodio se u noći sa srijede na četvrtak, što je mjesni župnik Filip Maršić nazvao sustavnim zastrašivanjem Hrvata kako se ne bi vratili u taj dio Republike Srpske.

"Počinitelji većinom nisu zainteresirani za materijalnu korist jer ne kradu stvari nego ih lome i uništavaju, iz čega se može zaključiti da je riječ o organiziranim akcijama radi sprječavanja povratka prognanika na svoja ognjišta", rekao je velečasni Filip Maršić, čije je riječi u petak prenijela Katolička tiskovna agencija.

U noći sa srijede na četvrtak u Kuljenovcima, selu koje pripada župi sv. Jurja mučenika u Derventi, obijena je i velikim dijelom uništena unutrašnjost kuće Mate Sokolovića. Staklo na ulaznim vratima je razbijeno i razvaljena je brava, pokućstvo i stvari su razbacani i uništeni, a dio njih izbačen je iz kuće na kišu. To je peti napad na kuću tog prognanika.

Velečasni Maršić vjeruje da policijske vlasti RS-a ni ovaj put neće pronaći počinitelje. Pozvao je vjernike da, unatoč kušnjama, ustraju na povratku u prijeratne domove.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još