BRITANSKO ZDRAVSTVO

Umro od gladi u bolnici nakon 26 dana agonije

09.01.2009 u 11:44

Bionic
Reading

Četrdesettrogodišnji Martin Ryan s Downovim sindromom doživio je moždani udar nakon kojeg nije mogao gutati. Umro je u britanskoj bolnici Kingston nakon što 26 dana uopće nije dobivao hranu

Interna bolnička istraga pokazala je da su doktori mislili da medicinske sestre pacijentu daju hranu kroz cjevčicu u nosu. Kada su shvatili da se to nije događalo, Martin Ryan bio je preslab za zahvat kojim bi mu se ugradila cjevčica za hranjenje izravno u želudac.
Umro je u agoniji pet dana kasnije.

No ovo nije jedini tragični slučaj koji se u bolnici dogodio osobama s posebnim potrebama.

Dvadesetšestogodišnja Emma Kempt umrla je od raka nakon što joj je odbijena terapija koja joj je mogla spasiti život. Tridesetogodišnji Mark Cannon umro je dva mjeseca nakon što je u bolnicu primljen sa slomljenom nogom.

Još je nekoliko sličnih slučajeva koji su se dogodili po sličnom obrascu. Upozorenja su ignorirana dok nije bilo prekasno. Tragično su završavali uglavnom pacijenti s posebnim potrebama koji su otežano komunicirali.

Otac jednog dvadesetogodišnjaka izjavio je da se u bolnicama nehumano postupa s osobama kao što je bio njegov sin.
Britanska je vlada pokrenula istragu, ali i potrebne mjere kako bi se svima, uključujući osobe s posebnim potrebama, pružila prvoklasna zdravstvena njega, piše Daily Mail.