POTRESNA SNIMKA

Kći Bhutto repa za mrtvu majku na YouTubeu

09.01.2009 u 09:59

Bionic
Reading

Osamnaestogodišnja kćer Benazir Bhuto, studentica Sveučilišta u Edinburghu, odučila je sa svijetom podijeliti osjećaje vezane uz tragičnu smrt svoje majke

EDINBURGH/KARACHI - Bakhtawar Bhutto snimila je pjesmu u kućnoj produkciji i publicirala je na YouTube godinu dana nakon ubojstva majke Benazir, političke ikone Pakistana, u Rawalpindiju. BBC javlja da se snimka pjesme često vrti na državnoj televiziji u Pakistanu.

Rap za Benazir Bhutto

Potresna pjesma započinje riječima: '27. prosinca 2007. moja majka je ubijena metkom iza uha. Neke stvari sam ti željela reći, ali nisam imala kada.'

Bakhtawar je jedno od troje djece pokojne premijerke. Sin Bilawal (20) studira u Oxfordu, a kćer Aseefa (14) se također školuje u inozemstvu. Suprug pokojne Benazir i Bakhtawarin otac Asif Ali Zardari postao je predsjednik Pakistana u rujnu prošle godine.

Ministrica informiranja Sherry Rehman, koja je niz godina bila desna ruka Benazir Bhuto, kaže da je Bakhtawar napisala stihove i uglazbila ih u Edinburghu.

'To je posveta ožalošćene kćeri svojoj majci, koja je bila ikona puna ljubavi za svoju djecu', rekla je Rehman, dodajući da je glazba za Bakhtawar samo hobi i da se ona nema u planu profesionalno posvetiti glazbenoj industriji.

Pjesma je dobila podijeljene komentare u britanskom tisku. 'Teško da će Bakhtawar ovim rapom osvojiti Grammyja, no mogla bi dobiti pokojeg obožavatelja', piše Independent. Guardian kaže da kći koristi pjesmu da olakša svoje patnje.