KAKO JE NASTALA BARBIKA

Barbie je fantazija seksualnog perverznjaka

08.01.2009 u 16:59

Bionic
Reading

Barbie i Ken omiljene su lutke milijuna djece, no čovjek koji je stvorio te najpopularnije lutke na svijetu svoju je seksualnu nastranost dugo tajio, otkriva u knjizi Jerry Oppenheimer

U knjizi 'Igračka čudovište: Veliki pokvareni svijet Matela' (Toy Monster: The Big, Bad World of Mattel), koja će se pojaviti na američkom tržištu sljedeći mjesec, Jerry Oppenheimer otkriva da je Jack Ryan, dizajner školovan na prestižnom Yaleu, zaslužan za popularizaciju Barbie, bio raskalašeni swinger s manijakalnom potrebom za seksualnim zadovoljenjem.

Na orgijama u njegovom ljetnikovcu na Bel-Airu, Ryan, koji je bio i u braku sa Zsu Zsu Gabor, okruživao se ženama koje su izgledale kao klonirane Barbike.
Gwen Florea, koja je svoj glas posudila Barbiki, također je sudjelovala u tim orgijama. U knjizi je citirana njezina izjava: 'Ryan mi je jednom rekao da me voli jer sam visoka, pa mu se, kad me grli, nos zabije među moje grudi.'

Ryanov prijatelj Stephen Gnass potvrdio je autoru knjige da je Jack Ryan preko Barbie realizirao svoju seksualnu perverziju.
Ryan je zvao Mattel i tumačio kako bi Barbie trebala izgledati dok je bio u društvu ekskluzivnih prostitutki ili uličarki, a među njima se našla i mršavica dječjeg lica.
U knjizi se navodi da je Ryan 'na neki način racionalizirao da je on jedini muškarac u njezinu životu' dok mu nisu dijagnosticirali gonoreju.

Barbie i Ken su dobili imena prema djeci Ruth i Elliota Handlera, osnivača tvrtke Mattel. Ken je odrastao posramljen i ponižen jer je po njemu nazvan lutak s anatomskim nedostacima, bez ikakve naznake genitalija.

Iako se oženio i dobio troje djece, Ken je bio bliži homoseksualizmu. 'Oni koji su ga poznavali, tvrde da je Ken Handler bio prekrasan otac i suprug. No, Ken je imao svoju drugu stranu, koja je izišla na vidjelo kada mu je 1990. godine dijagnosticiran AIDS. Njegovi roditelji i supruga su bili šokirani', ispričao je Oppenheimer.

Umro je 1994. godine u Greenwich Villageu, a da nitko nije spomenuo njegovu bolest.