Svijet SAD SKENIRA MUSLIMANE

Strogi pregled putnika iz Alžira, Iraka, Libije...

Svi putnici koji lete za SAD iz 14 zemalja smatraju se putnicima visokog rizika, te će oni kao i njihova ručna prtljaga biti će pretraženi prema novim sigurnosnim procedurama koje stupaju na snagu u ponedjeljak, objavila je američka Uprava za sigurnost prometa (TSA).

Osim toga će svi međunarodni putnici biti izloženi pojačanom nasumičnom skeniranju, testiranju prtljage na eksploziv ili skeniranju tijela, navodi TSA.

Afganistan, Alžir, Irak, Libanon, Libija, Nigerija, Pakistan, Saudijska Arabija, Somalija i Jemen su na popisu zemalja od posebnog interesa.

Kuba, Iran, Sudan i Sirija su već dugo na popisu jer ih Sjedinjene Države smatraju 'državama pokroviteljima terorizma', izvijestila je TV mreža NBC.

Popis je načinjen na temelju najnovijih informacija razmijenjenih između Ministarstva domovinske sigurnosti i Državnog tajništva (State Department), kazao je visoki savezni dužnosnik za NBC.

'Nove smjernice uključuju dugoročne, održive mjere sigurnosti u suradnji s pravosudnim partnerima, te domaćim i inozemnim partnerima', ističe TSA.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još