ZBOGOM 2009.

Svijet slavi 2010. u ozračju pojačane sigurnosti

31.12.2009 u 13:29

Bionic
Reading

Čitav svijet počevši od Oceanije ulazi u 2010. proslavama, ali i u ozračju pojačane sigurnosti nakon neuspjela atentata na zrakoplov Delta Airlinesa i upozorenja na povećan rizik od terorističkog napada na Baliju

SYDNEY - Od Tuvalua do Tijuane, od Wellingtona do Vancouvera, deseci milijuna osoba izaći će na ulice i reći zbogom 2009. godini obilježenoj sukobima, terorističkim napadima i posljedicama financijske krize.

U Indoneziji guverner Balija obavijestio je američko veleposlanstvo o mogućem terorističkom napadu na turistički otok, već poprištu atentata na zapadnjake u prošlosti.

U sydneyskoj se luci na vatrometu iznad poznatog mosta Harboura očekuje 1,5 milijuna osoba. Ministar policije Michael Daley pozvao je Australce na umjerenu potrošnju alkohola.

U New Yorku su mjere sigurnosti pojačane dok se tisuće osoba očekuju na odbrojavanju posljednjih minuta u godini. Ruksaci i alkohol bit će zabranjeni na trgu u blizini Broadwayja. Za tu će priliku policajci u civilu i uniformi biti mobilizirani, kao i nadzorne kamere i ekipe za otkrivanje radioaktivnog ili biološkog materijala.

Tajland je ove godine zabranio vatromete nakon što je 31. prosinca prošle godine poginulo 65 osoba u požaru u diskoteci izazvanom pirotehničkim napravama.