Svijet TVRDOLINIJAŠI NA ULICAMA

U Iranu i provladini prosvjedi

Deseci tisuća najvjernijih vladinih pristaša izašli su u srijedu na provladine skupove pri čemu su neki od njih pozivali na smaknuće oporbenih čelnika, dok je šef iranske policije zaprijetio da 'neće imati milosti' u gušenju novih prosvjeda reformističkog pokreta

Provladini skupovi održani su u Širazu, Araku, Komu i Teheranu. Prosvjednici su u glavnom iranskom gradu izvikivali 'Smrt Musaviju', aludirajući na oporbenog čelnika Mira Hoseina Musavija. Neki su izvikivali poruke poput 'Licemjere treba smaknuti' i nosili transparente kao što je 'Žrtvujemo našu krv za vrhovnog vođu'.

Vlada je slobodan dan dala svim javnim službenicima i namještenicima i organizirala autobusni prijevoz školske djece i pristaša iz ruralnih područja na skupove.

Zapovjednik policije general Ismail Ahmadi Mogadam upozorio je protuvladine prosvjednike da ne izlaze na ulice ili će se suočiti s teškim posljedicama. Najmanje osam osoba poginulo je u nedjelju u uličnom nasilju, najvećem krvoproliću nakon spornih predsjedničkih izbora u lipnju.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još