Svijet MINISTAR MUP-A DAČIĆ:

'Mesić se miješa u unutarnje stvari Srbije '

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić u srijedu je ocijenio da proglašenje hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića počasnim građaninom Prištine predstavlja miješanje u unutarnje stvari Srbije.

U izjavi koju prenose beogradski elektronički mediji, Dačić je kazao da to imenovanje predstavlja 'egzibicijski potez odlazećeg predsjednika Hrvatske koji nije u skladu s izraženom željom Srbije za dobre odnose u regiji'.

Mesićev potez, po Dačićevim riječima, predstavlja i provokaciju Srbije koja je dosta propatila da bi imala dobre odnose s državama u susjedstvu, pa i onima koje su priznale neovisnost Kosova.

Ocijenivši kako takvi potezi ne mogu pridonijeti prevladavanju problema iz prošlosti, srbijanski je ministar izrazio nadu da će novi hrvatski predsjednik imati više sluha za regionalnu suradnju.

Skupština općine Prištine donijela je u srijedu odluku po kojoj će hrvatski predsjednik Stjepan Mesić biti proglašen počasnim građaninom, a priznanje će mu biti uručeno tijekom posjeta Kosovu 8. siječnja.

Odluka je donesena jednoglasno na konstituirajućoj sjednici prištinske skupštine općine. Hrvatski predsjednik bit će proglašen počasnim građaninom, kako je objašnjeno, zbog velikog doprinosa miru, slobodi i neovisnosti Kosova.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još