Svijet POMOĆ UGROŽENIM PALESTINCIMA

Izrael će otvoriti humanitarni koridor za Gazu

  • Autor: Hina
  • 7.1.2009 8:46:52
  • 7.1.2009 8:46:44

Izrael će otvoriti 'humanitarni koridor' za Pojas Gaze, rekao je u srijedu Ured premijera Ehuda Olmerta, nakon što su humanitarne organizacije upozorile na rastuću krizu u području u kojem živi 1,5 milijun Palestinaca

Izraelske kopnene snage, koje su ušle u Gazu u nedjelju kako bi suzbile raketne napade oružanih palestinskih skupina, presjekle su i okružile najnaseljenija područja.

Ured Ehuda Olmerta priopćio je da su koridor preporučili izraelski vojni čelnici i da će povremeno dopuštati pristup različitim područjima Gaze kako bi se Palestnici mogli opskrbiti osnovnim životnim potrepštinama, javio je Reuters.
AP kaže da će Izrael privremeno prekidati napade u određenim područjima Gaze kako bi se omogućila opskrba stanovništva, a da je cilj spriječiti humanitarnu krizu.

Olmertov glasnogovornik Mark Regev rekao je da će ‘poseban status imati transfer ljudi, hrane i lijekova’ i dodao da bi koridor mogao biti otvoren u srijedu.
Izrael tvrdi da je već omogućio ulazak dovoljno potrepština na područje tijekom 11 dana sukoba, no Ujedinjeni narodi kažu da je već nastupila kriza i nestašica hrane, goriva i lijekova.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još