Svijet MEDVEDEV O RUSKOM ŠTITU

Stiže nova generacija ruskih nuklearnih projektila

Rusija će raditi na razvoju nove generacije nuklearnih projektila kako bi njezin arsenal odvraćanja ostao učinkovit, izjavio je u četvrtak ruski predsjednik Dimitrij Medvedev čije riječi prenosi Reuters

MOSKVA - "Naravno da ćemo razvijati nove sustave...naš nuklearni štit uvijek će biti učinkovit i dovoljan da zaštiti naše nacionalne interese", rekao je Medvedev.

Prvi čovjek Kremlja je najavio da su Rusija i SAD nadomak novog sporazuma o smanjenju golemog nuklearnog arsenala iz razdoblja Hladnog rata, pojasnivši da će obje strane morati nešto dati da bi dobile.

AP podsjeća da Moskva i Washington zbog složenosti problema nisu uspjeli sklopiti sporazum do 5. prosinca, kada je istekao dotadašnji sporazum START. Dvije zemlje inače kontroliraju 90 do 95 posto svog nuklearnog oružja na svijetu.

Njemačka agencija dpa osvrće se na pitanje demokracije i reformu institucija u Rusiji, prenoseći riječi predsjednika Medvedeva da je ruski narod "sposoban za promjene".

"Promjene se moraju izvršiti u skladu s voljom naroda", rekao je Medvedev.

Izrazio je optimizam glede razvoja stranačkog političkog života u Rusiji, objašnjavajući i da radikalne oporbene skupine, poput one odane bivšem svjetskom šahovskom šampionu Gariju Kasparovu, imaju mjesto u društvu ukoliko poštuju zakon.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još