PROMETNI KOLAPS

Snijeg i led okovali veći dio Europe

22.12.2009 u 12:26

Bionic
Reading

Snijeg i led i dalje otežavaju cestovni, zračni i željeznički promet u mnogim dijelovima Europe, prenose agencije u utorak

Cestovni i zračni promet u utorak je otežan u britanskom okrugu Hampshire zbog zaleđenih cesta i temperatura ispod ništice. Loši vremenski uvjeti i prometni kolaps vladaju u velikom dijelu Engleske i Walesa, a najteže su pogođeni jugoistočni dio zemlje i podučje Londona. Zrakoplovi iz zračnih luka Gatwick, Stansted i Luton polijeću sa zakašnjenjem, a autoceste koje vode prema njima privremeno su blokirane.

Led je jutros okovao i ulice Milana. Oko 400 vojnika bilo je angažirano tijekom noći na njihovu čišćenju. Danas su ondje zatvorene i škole. Mnoge autoceste u sjeveroistočnoj pokrajini Emiliji-Romagni zatvorene su zbog snijega i leda, a kašnjenja su najavljena i na željezničkom kolodvoru u Genovi.

U međunarodnoj zračnoj luci u Frankfurtu, zbog poledice na pisti i nemogućnosti polijetanja zrakoplova noć je provelo oko 3.000 putnika, a oko 5.000 ih je smješteno u najbliže hotele, prenosi agencija dpa. Associated press javlja kako je jutros nakon šest sati ipak zabilježeno 229 polijetanja.

Problema i cestovnom i željezničkom prometu ima u njemačkim pokrajinama Hessenu, Porajnju-Falačkom, Saskoj in Bavarskoj.