BIH

Jedina hrvatska radio postaja pred gašenjem

21.12.2009 u 18:14

Bionic
Reading

Sindikat Radija Herceg-Bosne, jedine radijske postaje na hrvatskom jeziku koja program emitira na većem području BiH i Hrvatske, najavio je u ponedjeljak da će uskoro potpuno ugasiti program i optužio hrvatske političke stranke za propast postaje

'Izrijekom su krive hrvatske stranke za nefinanciranje, jer im je jedino na umu to tko će biti prozvan za gašenje medija a nije im važno što će ovaj mediji biti ukinut', rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik sindikata Ivica Šimunović.

Prema njegovim riječima, vrlo brzo će se potpuno obustaviti cijeli program Radija Herceg-Bosne, koji je već reduciran od početka prosinca zbog neisplaćivanja plaća i drugih obveza. Djelatnici radija u 2009. nisu dobili sedam plaća, više toplih obroka i regres.

Većinske hrvatske županije u Federaciji BiH u posljednje tri godine značajno su smanjile sredstva za financiranje Radija Herceg-Bosne a u ovoj godini Hercegovačko-neretvanska županija potpuno je obustavila financiranje javnih medija.