COSA NOSTRA

Mafijaški boss niječe vezu s Berlusconijem

11.12.2009 u 15:55

Bionic
Reading

Zatvoreni mafijaški boss talijanskom je sudu u petak rekao da nikad nije imao veze s bliskim suradnikom premijera Silvija Berlusconija što baca sumnju na tvrdnje drugog mafijaša koji je Berlusconija povezao s organizacijom Cosom Nostrom

PALERMO - Boss jednog sicilijanskog klana Filippo Graviano, koji služi višestruke doživotne kazne zatvora zajedno s bratom Giuseppeom, zbog sudjelovanja u mafijaškoj bombaškoj kampanji 1993., zanijekao je da je tražio pomoć od političara i da je imao bilo kakav kontakt s političarom Marcellom Dell'Utrijem bliskim Berlusconiju.

Graviano je putem video-veze sudu u Palermu rekao da Dell'Utrija ne poznaje ni izravno ni neizravno. Također je rekao da nikad nije tražio političku zaštitu niti surađivao sa sucima od uhićenja 1994. godine.

"Nema potrebe da od bilo koga tražim pomoć. Nema nikoga tko bi mi nešto mogao obećati", rekao je.

Berlusconi nije izravno povezan s procesom koji se vodi pred sudom u Palermu, žalbom Dell'Utrija na zatvorsku kaznu od devet godina zbog veza s mafijom, tijekom kojeg su iznesene tvrdnje o navodnim Berlusconijevim vezama s mafijom.

Mafijaš pokajnik Gaspare Spatuzza izjavio je prošli petak pred sudom u Torinu da mu je šef jednog klana mafije, koji je osuđen za mafijaške bombaške napade 1993., rekao da je talijanski premijer Silvio Berlusconi povezan s Cosom Nostrom. Spatuzza je također iznio svoje svjedočenje u sklopu žalbe Marcella Dell'Utria.

Berlusconi nije službeno povezan s tim slučajem i ranije je odbio dokaze koje je Spatuzza iznio tužiteljima kao "neutemeljene".