PORUKA INOZEMSTVU

Grčki premijer objavio rat korupciji

10.12.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Grčki premijer Georgios Papandreu sazvao je u četvrtak sjednicu predsjednika svih političkih stranaka radi suzbijanja korupcije i porezne prijevare kako bi "odaslao snažnu poruku inozemstvu" i pokazao spremnost Grčke da "pročisti" svoje gospodarstvu

ATENA - Sjednica šefova stranaka desnice, komunista, radikalne ljevice i ultradesnice održat će se idućeg tjedna pod pokroviteljstvom predsjednika države Karolosa Papuliasa, rekao je Papandreu na izlazu iz predsjedničke palače.

"Riječ je o ujedinjenju snaga radi borbe s korupcijom, za transparentnost i pravedno djelovanje države koja će imati pravedan porezni sustav što će ga svaki grčki građanin poštovati i koji će kažnjavati poreznu utaju i prijevaru", kazao je Papandreu.

Sjednica treba "odaslati snažnu poruku inozemstvu i pokazati da smo spremni ići naprijed, 'pročistiti' naše gospodarstvo i osigurati uvjete za drukčiji razvoj koji će donijeti nadu svakom grčkom građaninu", dodao je.

Grčka je u srijedu objavila da priprema radikalne mjere kako bi spriječila produbljivanje krize koja dovodi u pitanje koheziju eurozone i izaziva nervozu na tržištima.

"Uvjeravam vas da će vlada učiniti sve što je potrebno kako bi obnovila izgubljenu vjerodostojnost", kazao je ministar financija George Papakonstantinu u osvrtu na nepovoljne odluke agencija za kreditni rejting i oštre riječi najviših dužnosnika EU, te jasne signale o kopnjenju povjerenja financijskih tržišta.