Svijet KRITIKA ŠEFA DIPLOMACIJE

'Mesićev nasljednik treba biti bolji prema Srbiji'

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić u utorak navečer je, u intervjuu televiziji B92, izjavio kako se nada da će novi predsjednik Hrvatske imati bolje namjere prema Srbiji od sadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića te učiniti više na zajedničkom angažmanu dvije zemlje u namjeri popravljanja njihovih međusobnih odnosa

BEOGRAD - "Sve ono što je Mesić izgovorio u posljednjih nekoliko mjeseci jednostavno ne može pridonijeti našim naporima da poboljšamo te odnose. Mi želimo najbolje moguće odnose sa Hrvatskom, ali Hrvatska nastavlja u međunarodnim okvirima djelovati na način koji je suprotan temeljnim interesima Srbije", rekao je Jeremić.

Komentirajući izlaganje Hrvatske u raspravi o neovisnosti Kosova, koja se vodi pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, Jeremić je ocijenio kako sama činjenica da se Hrvatska prijavila za tu raspravu za Srbiju predstavlja razočaranje.

"Činjenica da se Hrvatska opredjelila za nastup koji ne samo da predstavlja udarac našim naporima da sačuvamo Kosovo u sastavu Srbije, već i izravno otvara pitanje Vojvodine, ne možemo doživjeti kao prijateljsku gestu i kao nešto što za svoj učinak ima poboljšanje dobrosusjedskih odnosa u regiji", istaknuo je.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još