NOVI ZELAND

Premijer English: Trebamo migrante, naši se radnici drogiraju

27.02.2017 u 10:56

Bionic
Reading

Novozelandski premijer Bill English rekao je u ponedjeljak da se njegova zemlja mora osloniti na imigrantske radnike jer mnogi lokalni radnici ne mogu proći testove na drogu kada apliciraju za radno mjesto. English je komentar izrekao pred novinarima koji su ga ispitivali o sve većem broju imigranata koji pristižu na Novi Zeland

Samo u prvom mjesecu ove godine na Novi Zeland je stiglo 71.300 ljudi, pokazuju statistike u izvješću objavljenom u ponedjeljak.

Na konferenciji za novinare, English je upitan zašto 140.000 nezaposlenih Novozelanđana ne zadovoljava testove za radno mjesto u toj zemlji s 4,8 milijuna stanovnika.

'Jedna od najtežih stvari ovih dana jest proći test na drogu', kazao je English. 'Što se tiče sigurnosti, na radnom mjestu ne možete imati osobu pod utjecajem droge, a mnogo mladih ljudi nije u stanju proći taj test'.

Istraživanje objavljeno 2012. u medicinskom časopisu 'The Lancet' pokazuje kako Australci i Novozelanđani imaju jednu od najviših stopa uporabe kanabisa i metamfetamina u svijetu.

youtube Autor: youtube