TIJEKOM MARDI GRAS PARADE

Pijani vozač kamiona u New Orleansu ozlijedio 28 ljudi

26.02.2017 u 08:29

Bionic
Reading

Pijani vozač kamiona naletio je na gomilu gledatelja Mardi Gras parade u subotu u New Orleansu ozlijedivši 28 ljudi od kojih je većina završila u bolnicu, izvijestila je policija.

"Čovjek koji je vozio kamion izgledao je kao pod visokim utjecajem alkohola, udario je i u nekoliko vozila, ozlijedivši i 'poslavši' u bolnicu više od 20 ljudi", kazali su iz policije New Orleansa koja provodi istragu.

Policija je odmah i uhitila vozača, koji je, po riječima očevidaca, izgledao razbarušeno, staklastih očiju i pod utjecajem droge ili alkohola te ga je gradonačelnik Mitch Landrieu označio kao 'pijanog vozača'.

"Prema dostupnim informacijama, ukupno je ozlijeđeno 28 osoba, od kojih je 21 odvedeno u lokalne bolnice, uključujući i jednog policajca, dok ih je preostalih sedam odbilo prijevoz", iznio je na konferenciji za medije načelnik policije Michael Harrison, dok su lokalni mediji izvijestili da je 12 ljudi u početku označeno kao kritično ozlijeđeni.

Inače, tijekom dana na paradi Mardi Gras u subotu je, kako je navela policija, "opalio nečiji pištolj slučajno u prijenosni WC-om uz stazu druge, manje parade, 'ostavljajući' jednu osobu ranjenom".