DRAMA U NJEMAČKOJ

Umro 73-godišnjak nakon naleta automobila među pješake

25.02.2017 u 19:54

Bionic
Reading

Nakon naleta automobila među pješake u subotu poslije podne u Heidelbergu od zadobivenih ozljeda umro je 73-godišnjak, a lakše su ozljede zadobili Austrijanac i državljanka Bosne i Hercegovine, objavila je policija.

Osumnjičenika za napad (35), koji se automobilom zaletio među pješake, policija je teško ranila vatrenim oružjem tijekom uhićenja i on je operiran u bolnici u Heidelbergu, prenosi agencija dpa.

"Teško ranjeni muškarac umro je oko 18 sati po srednjoeuropskom vremenu. To je njemački državljanin u dobi od 73 godine", navela je policija u priopćenju. U naletu su 32-godišnji Austrijanac i 29-godišnja državljanka BiH lakše ozlijeđeni, navela je policija.

Prema njemačkom dnevnom listu Bild, radi se o duševnom bolesniku, a vlasti nisu željele ništa komentirati. Njemačka policija odbila je ranije komentirati medijska izvješća da je napadač povezan s islamističkim teroristima.

Prema do sada izvedenoj istrazi ništa ne upućuje na teroristički napad, naglasila je policija.Policijski pas koji je pretražio vozilo nije pronašao eklsploziv.

Policija je ranije objavila da je osumnjičenik izašao iz vozila i pokušao pobjeći naoružan nožem te ga je na upozorenje očevidaca policijska ophodnja locirala, a tijekom privođenja "agenti su uporabili vatreno oružje". Njemačke vlasti u pojačanom su stupnju pripravnosti na džihadističke prijetnje nakon napada kamionom u prosincu na božićni sajam u kojem je Tunišanin ubio 12 osoba, a za koji je odgovornost preuzela džihadistička skupina takozvana Islamska država (IS).

Džihadistički pokret proširio je svoju mrežu te obavještajne službe procjenjuju da je oko 10.000 pripadnika radikalnih islamista u zemlji, a od njih 1600 sumnjiči se za veze s "terorizmom".

Osim napada kamionom na božićni sajam u Berlinu, IS je preuzeo i odgovornost za ubojstvo u Hamburgu u 2016., te za napad bombom u kojem je 15 osoba ozlijeđeno kao i napad sjekirom u kojem je ranjeno pet osoba.