PLATILI JOJ 600 KUNA

Osumnjičena za ubojstvo Kim Jong-nama mislila da je na skrivenoj kameri

25.02.2017 u 16:55

Bionic
Reading

Vijetnamka osumnjičena za ubojstvo polubrata sjevernokorejskog vođe kazala je vlastima svoje zemlje da je vjerovala da sudjeluje u snimanju šale te je za ulogu dobila oko 600 kuna, objavilo je u subotu vijetnamsko ministarstvo vanjskih poslova

Hanoj nije prije toga potvrdio da je Doan Thi Huong Vijetnamka, već je samo naveo da je u kontaktima s vlastima u Maleziji gdje je Kim Jong Nam ubijen 13. veljače u zračnoj luci nervnim otrovom.

Predstavnici vijetnamskog veleposlanstva susreli su se s njom u subotu.

'Njezino je zdravlje stabilno. Tijekom susreta s predstavnicima veleposlanstva Doan Thi Huong kazala je kako je iskorištena i vjerovala je da nastupa u skrivenoj kameri', navelo je ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

Predstavnici indonezijskog veleposlanstva susreli su se s drugom osumnjičenom ženom Siti Aishah koja im je ispričala da je mislila da sudjeluje u snimanju skrivene kamere.

Malezija je objavila kako namjerava pregledati jedan od terminala u zračnoj luci u Kuala Lumpuru kako bi utvrdila postoje li tragovi toksičnih tvari nakon što je potvrđeno da je Kim Jong Nam ubijen nervnim otrovom.