KRAJ SUKOBA S VUČIĆEM

Nikolić odustao od kandidature za predsjednika Srbije

20.02.2017 u 22:51

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić prekinuli su u ponedjeljak sukob oko kandidature za predsjednika države nakon što je Nikolić odustao od kandidiranja i podržao Vučićevu kandidaturu, javljaju srbijanski mediji

'Dvojica sugovornika okarakterizirala su svoju dosadašnju suradnju kao važnu i uspješnu za Srbiju i dogovorili se da blisko surađuju i u budućnosti', zaključuje se u priopćenju iz ureda vlade Srbije za suradnju sa medijima. U zajedničkom priopćenju ne spominje se buduća Nikolićeva politička pozicija niti njegova eventualna predsjednička kandidatura.

Beogradski elektronički mediji izvijestili su, međutim, da je Nikolić odlučio odustati od kandidature na predsjedničkim izborima, nakon razgovora s Vučićem

Nikolić je izjavio za Kurir da neće biti predsjednički kandidat, kao i da će se o budućim dužnostima dogovarati nakon Vučićeve pobjede na predsjedničkim izborima.

'Tomislav Nikolić odlučio je odustati od predsjedničke kandidature, mada su ga najbliži suradnici cjelog vikenda uvjeravali da ipak ide do kraja u okršaju sa Aleksandrom Vučićem', saznaje Blic.


Napetosti između premijera i srbijanskog predsjednika narasle su nakon nedavne jednoglasne odluke čelništva i Središnjeg odbora SNS da njihov kandidat za predsjednika Srbije bude Aleksandar Vučić nakon čega je Nikolić najavio da će se boriti za novi mandat.

Ured vlade Srbije za suradnju s medijima priopćio je da su Nikolić i Vučić danas razgovarali o političko-sigurnosnoj situaciji u zemlji i okruženju.

'Predsjednik i premijer u potpunosti su suglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih dužnosnika‎ u rješavanju regionalnih problema i izbjegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadatci i predsjednika Nikolića i premijera Vučića', navodi se u priopćenju medijima.

U njemu se dodaje da su predsjednik i premijer usuglasili mjere i poteze glede revizije bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i obrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa u povodu prijedloga za članstvo Kosova u UNESCO-u i Vijeću Europe.