PUNA USTA PODRŠKE

Kosovskog šefa diplomacije primila i predsjednica RH

20.02.2017 u 19:40

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u ponedjeljak potporu nedjeljivosti Kosova i članstvu najmlađe europske države u euroatlanskim integracijama, objavio je predsjedničin ured. Ona je u Zagrebu razgovarala s kosovskim ministrom vanjskih poslova Enverom Hoxhajem koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj

Dvoje dužnosnika 'ocijenili su bilateralne odnose izvrsnima i partnerskima... Predsjednica je naglasila snažnu potporu Hrvatske integritetu i nedjeljivosti Kosova kao i ostvarivanju članstva u euroatlantskim integracijama', stoji u priopćenju.

Grabar-Kitarović podsjetila je na žurnu potrebu unaprjeđenja položaja Hrvata u Letnici i Janjevu s čime se Hoxhaj složio i naznačio djelovanje kosovskih institucija.

Sugovornici su se složili i da je jugoistok Europe suočen s nizom prijetnji i dogovorili se da dvije države češće razmijenjuju mišljenja o toj temi, navodi se u priopćenju.

Hoxhaj se ranije u ponedjeljak susreo s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom vanjskih poslova Davorom Ivom Stierom