POLUBRAT SJEVERNOKOREJSKOG DIKTATORA

Objavljena snimka posljednjih trenutaka Kim Jong-nama

20.02.2017 u 14:18

Bionic
Reading

Na internetu je osvanula snimka nadzornih kamera na kojoj se vidi trenutak u kojem je polubrat sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una poprskan tekućinom koja je najvjerojatnije izazvala posljedice od kojih je kasnije preminuo.

Kim Jong-nam, stariji polubrat sjevernokorejskog čelnika, koji je znatan dio vremena provodio izvan svoje zemlje te je javno govorio protiv režima svoje obitelji, ubijen je u Maleziji u utorak, a sumnja se da je otrovan ubodom igle ili nekom tekućinom kojom mu je poprskano lice.

Trenutak ubojstva polubrata sjevernokorejskog diktatora

Malezijska je policija objavila fotografije četvorice Sjevernokorejaca osumnjičenih za ubojstvo Kim Jong-nama. Iz Malezije su odletjeli odmah nakon napada na Kim Jong-nama u međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru, gdje je čekao let za Macao.

Kim Jong-nam je između 1994. i 2001. godine figurirao kao nasljednik svojeg oca Kim Jong Ila, ali je pao u nemilost nakon što je s ilegalnim dokumentima uhićen u Japanu 2001. Mediji spekuliraju da je Jong-nam žrtva čistke svog brata koji se želi riješiti svih osoba koje predstavljaju prijetnju njegovom režimu. Malezija će predati tijelo Kima Jong-nama, sjevernoj Koreji tek kada obitelj dostavi uzorke DNK za analizu koja će potvrditi srodnost, rekla je policija. Sjeverna Koreja se protivi DNK analizi.