IZBORI BEZ IZGREDA

HDZ-u BiH većina u općinskom vijeću Stolca

20.02.2017 u 12:53

Bionic
Reading

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Bosne i Hercegovine osvojila je apsolutnu većinu, devet od 17 vijećnika u Općinskom vijeću Stolca u kojemu su u nedjelju održani ponovljeni izbori zbog nasilnog prekida u listopadu prošle godine.

Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH, koje je ranije objavilo pobjedu Stjepana Boškovića (HDZ BiH) za načelnika općine, na redovitim biračkim mjestima ukupno je za Općinsko vijeće glasovalo 7.335 birača. HDZ-u BiH svoje povjerenje je ukazalo 3.654 građana, odnosno njih 49,82 posto. Ova će stranka imati devet vijećnika u novom sazivu Općinskog vijeća.

Druga po redu je bošnjačka koalicija Inicijativa za Stolac, koju su činile Stranka demokratske akcije, Socijaldemokratska partija i  Savez za bolju budućnost, za koju je glasovalo 2.986 birača ili 40,71 posto. Ova će koalicija imati šest vijećnika u novome sazivu.

Jednoga vijećnika imat će i Hrvatska koalicija za Stolac, HSP BiH i HDZ 1990., a u novi saziv ulazi i neovisni kandidat Vidoje Maslać.

SIP je sinoć potvrdio kako je Stjepan Bošković uvjerljivo pobijedio te će nastaviti voditi tu općinu na mjestu načelnika. Rezultati izbora u Stolcu bit će potpuni kada pristignu glasovi poštom.  Jučerašnji izbori u Stolcu protekli su bez izgreda i problema. Izborni proces u Stolcu prekinut je 2. listopada zbog nasilja kandidata i aktivista bošnjačke Inicijative za Stolac.