HIT NA INTERNETU

Studentica nam ispričala kako je pred kamerama srušila državnog tajnika

20.02.2017 u 21:42

Bionic
Reading

Tilen Smolnikar, sad već bivši državni tajnik za obnovljive izvore energije u slovenskom Ministarstvu infrastrukture postao je preko vikenda apsolutni hit zahvaljujući Lei Majcen, studentici novinarstva koja radi za Kanal A

U emisiji 'Svet' kanal A objavio je u četvrtak navečer integralnu verziju razgovora s njim, u kojem nije znao odgovoriti ni na jedno od desetak postavljenih pitanja iz svog sektora, nakon čega je dan kasnije smijenjen. Snimka razgovora postavljena je u petak na Youtube i u svega 48 sati samo na tom kanalu zabilježila više od 50 tisuća pregleda, a priču o Smolnikaru prenijeli su svi relevantniji mediji u regiji. 

Lea Majcen, novinarka Kanala A koja je razgovarala sa Smolnikarom, kazala je za tportal kako ju je sve pomalo iznenadilo jer najprije nije očekivala da Smolnikar neće ništa znati, potom da će biti smijenjen i u konačnici da će priča dobiti takav odjek.

'Pa malo sam iznenađena svime jer pitanja nisu bila teška i očekivala sam odgovore. Nakon razgovora nazvala sam u redakciju i odlučili smo da ćemo pustiti integralnu verziju razgovora jer je nedopustivo da državni službenik ne zna ništa o poslu koji radi i za koji je plaćen 2.400 eura bruto', kazala je Majcen.

Upitana je li već nakon nekoliko pitanja pomislila da bi trebalo pusti integralnu verziju razgovora Majcen kroz smijeh skromno kaže kako je pomislila 'o, gdje ću sad naći sve te podatke'.

'Znate, ja sam mlada novinarka, tek sam šest mjeseci na Kanalu A i još studiram. Naravno, naknadno sam poslala upit i dobila sve podatke koje sam tražila, a Smolnikara smo odlučili razotkriti', pojasnila je Majcen. 

Iako bi otkaz za pokazano neznanje bilo jedino pravo rješenje, Smolnikar je samo smijenjen s mjesta državnog tajnika, ali je ostavljen u ministarstvu zadužen za energetsku sanaciju.

'Sve to bilo je, kako sam i navela u prilogu, groteskno i ispričala sam se zbog svog smijeha, ali se nisam mogla suzdržati kad sam vidjela da ne zna ništa', zaključila je Majcen. 

Mediji u Sloveniji navode da su kritike na Smolnikarov račun osposobljenosti bile prisutne i kad je postavljen jer je po struci geodet i informatičar te da je navodno na mjesto šefa odjela došao jer mu je otac utjecajan ravnatelj u ljubljanskom gradskom holdingu.