SVIJET DRŽAVNI TAJNIK ZA OBNOVLJIVE IZVORE

Pogledajte kako izgleda kad netko o svom poslu ne zna ništa

17.02.2017 u 22:29

Bionic
Reading

Šef sektora za obnovljivu energiju u slovenskom ministarstvu za infrastrukturu smijenjen je dan nakon što je pokazao potpuno neznanje o svom području pred televizijskim kamerama, a novinarka koja ga je ispitivala sve objavila u informativnoj emisiji bez ikakve montaže

Ona je državnog tajnika za obnovljive izvore Tilena Smolnikaraintervjuirala nakon javne prezentacije o tome što se u državi čini na području korištenja hidropotencijala, energije vjetra, elektropunionica i pametnih brojila, te mu postavila desetak pitanja, ali on ni na jedno nije znao odgovoriti. Samo se smijao i pokušavao ispričati ili tražio prekid i ponovno snimanje. Na kraju je prostodušno izjavio: "Slovenija će se truditi da ispuni ciljeve iz strategije korištenja obnovljivih izvora i to je sve što pametno mogu reći na tu temu".

Tilen Smolnikar - čelnik Sektora za obnovljive izvore energije Autor: YouTube/Kanala A

Pokazalo se da ne zna ni podatak koliko je Slovenija sredstava namijenila da do 2020. postigne cilj da joj obnovljiva energija čini četvrtinu energetske bilance iako je to bila glavna tema prezentacije na kojoj je sudjelovao. Ministarstvo za infrastrukturu je u srijedu priopčilo da se Smolnikar pred televizijskim gledateljima osramotio jer je pokazao neznanje, te ga je smijenilo s položaja šefa odjela za obnovljive izvore, na koje je postavljen u rujnu prošle godine, ali će i dalje ostati raditi u ministarstvu. Mediji navode da su kritike na račun osposobljenosti mladog stručnjaka bile prisutne i kad je postavljen na mjesto koje je sada izgubio jer je po struci geodet i informatičar, te da je navodno na mjesto šefa odjela došao jer mu je otac utjecajan ravnatelj u ljubljanskom gradskom Holdingu.