VERBALNI OBRAČUN

Stier uzvratio Vulinu na 'ustaškog sina': Srbi kukaju jer...

13.02.2017 u 14:06

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier poslije sastanka s Børgeom Brendeom, ministrom vanjskih poslova Kraljevine Norveške, komentirao je najnovije verbalno zaoštravanje odnosa s Beogradom, u čijem se središtu našao odnos prema kardinalu Alojziju Stepincu

Stier je u nedjelju izjavio, odgovarajući na opasku srbijanskoga ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da je blaženi kardinal Stepinac ratni zločinac, kako je Hrvatska otvorena za dijalog sa Srbijom, ali da Dačić nije ta adresa i kanal. Novinare je zanimalo koji je to kanal kojim bi Hrvatska trebala komunicirati sa Srbijom ako to nije ministar vanjskih poslova. '

Kao što znate, nakon izjave ministra Dačića, koji je napao kardinala Stepinca po staroj komunističkoj šabloni, odbili smo njegov prijedlog da održimo bilateralni susret ovoga vikenda, ali sam isto tako naglasio da moramo imati i imamo kanal komunikacije s Beogradom.

Taj kanal je već uspostavljen. Premijeri su u komunikaciji. To je važno jer  želimo i dalje razvijati odnose koji će omogućiti da se rješavaju otvorena pitanja. Jasna je politika Vlade u poticanju mira i stabilnosti na jugoistoku Europe', rekao je Stier.

Potom je uslijedilo pitanje da komentira izjavu srbijanskoga ministra rada Aleksandra Vulina, koji je, reagirajući na Stierovu izjavu, kazao: 'Sada znamo što misle ustaški sinovi.' 'Već sam rekao da će i dalje biti napada u kontekstu predizborne kampanje. Nažalost, kuka se i zbog toga što smo odbili taj zahtjev za bilateralni susret, ali o tome su morali razmisliti prije nego što su napadali kardinala Stepinca u najgoroj maniri komunističkih aparatčika', rekao je Stier.