STROGI REŽIM U NJEMAČKOJ

Policija uhitila muškarca zbog sumnje da je planirao terorističke napade

23.01.2017 u 13:14

Bionic
Reading

Njemačka policija objavila je da je uhitila 21-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je planirao izvesti teroristički napad, te su njegov slučaj povezali s drugim osumnjičenikom u Beču, prenose agencije u ponedjeljak

Specijalne policijske snage u subotu su uhitile muškarca i ženu tijekom racije u stanu u zapadnom gradu Neussu, rekao je glasnogovornik središnjeg njemačkog istražnog ureda LKA.

Mediji pišu kako je žena, supruga osumnjičenog, puštena na slobodu.

U Beču je u petak uhićen 18-godišnji Albanac zbog sumnje da je bio u kontaktu s islamističkim militantima te da je planirao napad, objavila je austrijska policija.

Njemački magazin Focus piše kako je čovjek uhićen u subotu planirao bombaški napad na policiju i vojnike. I on i osumnjičenik iz Beča eksperimentirali su s izradom eksploziva u stanu u Neussu.

Uhićenje u tom gradu dogodilo se nakon dojave austrijskih vlasti, istaknuo je glasnogovornik LKA-e Frank Scheulen. Njemačke vlasti su u stanju najviše pripravnosti nakon što se neuspjeli tražitelj azila iz Tunisa zabio kamionom na božićni sajam u Berlinu i ubio 12 ljudi.