BIJESNI PREDSJEDNIK

Trump napao medije: Ovo je bila najposjećenija inauguracija

22.01.2017 u 12:03

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump i njegov glavni glasnogovornik u subotu su se obrušili na medije, optuživši ih da su umanjili broj ljudi koji su prisustvovali njegovoj inauguraciji

Trump je prilikom posjete Središnjoj obavještajnoj agenciji (CIA) u Langleyu, Virginiji, kazao da je na svečanosti prisege za novog američkog predsjednika bilo oko milijun i pol ljudi.

'Održao sam govor, pogledao sam u daljinu. Izgledalo je kao milijun, milijun i pol ljudi', rekao je Trump. Kazao je da je jedna mreža izvijestila o slaboj posjećenosti od 250.000 ljudi.

'Pa, to nije loše, Ali je laž', kazao je Trump.

Njegov glasnogovornik Sean Spicer je na svojoj prvoj konferenciji za novinare u Bijeloj kući također napao novinare i optužio ih za 'namjerno lažno izvještavanje' o posjećenosti na inauguraciji 45. američkog predsjednika.

'Ovo je bila najveća posjećenost na inauguraciji, točka. Pokušaji da se umanji entuzijazam na inauguraciji su sramotni i pogrešni', rekao je Spicer.

Prema saveznim i lokalnim agencijama, na inauguraciji Baracka Obame 2009. bilo je oko 1,8 milijuna ljudi. Vlasti u Washingtonu su predvidjele da će Trumpovoj inauguraciji nazočiti između 800.000 i 900.000 ljudi.